Viborgvej 86, 7400 Herning |

Drægtighed hos hunde

Hvis du går og drømmer om at din hund skal have hvalpe, men ikke helt ved hvad det indebærer, så hjælper vi dig meget gerne.

Først skal du vide, at en hund går drægtig i ca. 63 dage – svarende til 9 uger. En løbetid varer ca. 21 dage og optimalt parringstidspunkt ligger fra dag 9-14 – dog meget afhængig af race og tæve.

Hunden skal være sund og rask

Først handler det om at sikre sig, at din hund er sund og rask. Hos nogle racer betyder det, at røntgenbilleder af fx hofter kan være en god ide, så du er sikker på, at du ikke avler på en hund med dårlige hofter. Til dels er dette arveligt, men til dels kan det også give problemer i drægtigheden, da det kan give smerter.

Derefter handler det om at finde den rigtige hanhund. Hvis man har en tæve, som ikke er blevet parret før, kan det være en god ide at finde en hanhund, som har prøvet det før– så går det ofte lidt nemmere.

Parringstidspunkt varierer fra race til race

Det optimale parringstidspunkt er meget forskellige fra race til race og tæve til tæve. De fleste tæver er i løbetid i ca. 21 dage, hvor det optimale parringstidspunkt ligger på omkring dag 9-14 efter påbegyndt blødning.

Hos Dyrlæge Mikkelsen kan vi hjælpe dig med at finde det optimale tidspunkt for parring. Det gøres ved at tage en blodprøve, hvor vi kan måle hormonet progesteron i blodet. Når tæven er klar til parring, vil netop dette hormon begynde at stige, da tæven her begynder at nærme sig ægløsning.

Drægtighed optimal ved 8. – 9. blødningsdag

Det vil være optimalt at tage den første blodprøve på dag 8-9 efter første blødningsdag. Herefter vil man tage en blodprøve igen dagen efter eller to dage efter – alt efter hvad værdien fortæller os.  VI tager som regel også en celleprøve fra skeden og sammenholder dette med blodprøvesvaret.

Disse to ting vil tilsammen give det optimale parringstidspunkt

Har spørgsmål eller brug for akut hjælp?

Hvis du har spørgsmål angående dit kæledyrs helbred eller har du brug for akut hjælp kan du kontakte Dyrlæge Mikkelsen telefonisk eller via vores kontaktformular.

Kontakt dyrlægevagten på 53 56 80 58

Som dyrlæge har vi vagtordning i Herning og omegn, så du altid kan få hjælp til dit kæledyrs helbred af en dyrlægevagt

Information


Adresse

Dyrlæge Mikkelsen
Viborgvej 86
7400 Herning

Find vej

  • Gratis parkering foran klinik
  • Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)
  • Find vej med Rejseplanen

Åbningstider

Mandag 08:00 - 17:00
Tirsdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 16:00
Lørdag + Søndag Lukket
×

Menu

Ring til os

Book tid

Skriv til os

Skriv til os


Find os