Viborgvej 86, 7400 Herning |

Kastration og sterilisation af hunde

Kastration og sterilisation af hunde har både helbredsmæssige og praktiske fordele, ligesom en neutraliseret hund ofte vil være mindre følsom og mere tilpas. Ønsker du at få neutraliseret din hund, tilbyder personalet hos Dyrlæge Mikkelsen en kyndig og smertefri behandling, så både du og din hund er sikret en tryg oplevelse.

Om sterilisation og kastration af hunde

Begreberne kastration og sterilisation dækker over operationer, der har til hensigt at standse forplantningsevnen permanent hos henholdsvis hanhunde og tæver. Ved en kastration fjerner man hanhundens testikler, mens man fjerner tævens æggestokke, livmoder og æggeledere ved en sterilisation.

Som kæledyrsejer er du med sikkerhed øm omkring din firbenede vens ve og vel, og du tænker måske, at det er synd for hunden at lade den gennemgå et så tilsyneladende drastisk indgreb. Men såvel sterilisation som kastration af hunde er velafprøvede indgreb – og så er der mange fordele ved operationerne.

Fordele ved kastration og sterilisation af hunde

Kastration af hanhunde giver først og fremmest en roligere og mere harmonisk hund, som ikke strejfer rundt efter tæver, ligesom steriliserede tæver ikke bliver gravide i tide og utide.

For tæver er der dog især helbreds- og trivselsmæssige fordele ved en sterilisation. Tæver har omkring 25 % risiko for at udvikle kræft i mælkekirtlerne – en risiko, som du nedsætter væsentligt ved at lade din hund sterilisere. Tævehunde har desuden risiko for at blive falsk drægtige, som er en tilstand, hvor hunden tror, den skal have hvalpe – og som medfører, at din hund ændrer adfærd og bliver utilpas.

Der er altså fordele ved både sterilisation og kastration af hunde. Du skal dog være opmærksom på, at der også er ulemper forbundet med indgrebene – for eksempel vil neutraliserede hunde have større tendens til overvægt, og du skal derfor være mere påpasselig med hundens vægt efterfølgende, ligesom at nogle hunde får mere pels eller en ændret pelskvalitet.

Kastration og sterilisation af din hund i trygge rammer

Det er et individuelt valg, om man ønsker at kastrere eller sterilisere sin hund. Ønsker du at kigge forbi til en snak om fordele og ulemper ved sterilisation og kastration af din hund, er du altid velkommen til at besøge os hos Dyrlæge Mikkelsen. I klinikken gør vi meget ud af, at dit kæledyr skal føle sig tilpas – og at din hund ikke mindst modtager en kompetent og kærlig behandling.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål, eller hvis du har behov for en kastration eller sterilisation af din hund i trygge rammer.

Har spørgsmål eller brug for akut hjælp?

Hvis du har spørgsmål angående dit kæledyrs helbred eller har du brug for akut hjælp kan du kontakte Dyrlæge Mikkelsen telefonisk eller via vores kontaktformular.

Kontakt dyrlægevagten på 53 56 80 58

Som dyrlæge har vi vagtordning i Herning og omegn, så du altid kan få hjælp til dit kæledyrs helbred af en dyrlægevagt

Information


Adresse

Dyrlæge Mikkelsen
Viborgvej 86
7400 Herning

Find vej

  • Gratis parkering foran klinik
  • Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)
  • Find vej med Rejseplanen

Åbningstider

Mandag 08:00 - 17:00
Tirsdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 16:00
Lørdag + Søndag Lukket
×

Menu

Ring til os

Book tid

Skriv til os

Skriv til os


Find os