Viborgvej 86, 7400 Herning

Lukket - Se åbningstider her

Dyrlægevagtens døgntelefon

53 56 80 58

5 TEGN PÅ AT DIN HUND ER SYG

Hunden er kendt for at være menneskets bedste ven. Men på samme måde som mennesker kan blive ramt af sygdom, kan hunde det også.

Forskellen på mennesker og hunde er, at vi kan åbne munden og give udtryk for, at vi har det dårligt. Det kan hunde ikke. Som hundeejer er det derfor din opgave at være opmærksom på, om din hund er syg – og i så fald reagere på det.

FYSISKE TEGN PÅ SYGDOM

  • Feber – hvis temperaturen er over 39,0 grader Celsius
  • Diarré
  • Opkastning
  • Tynd pels
  • Voldsom kløe/kradsen

HAR DIN HUND ÆNDRET ADFÆRD?

Der kan være mange forskellige tegn på, at din hund er syg. Den nemmeste og mest retvisende måde at holde øje med sygdom på, er ved at kende din hund godt. Når du ved, hvordan den normalt handler og reagerer, kan du også hurtigt se, når den opfører sig anderledes.

Elsker din hund at gå ture? Men er den pludselig ikke til at slæbe ud ad døren? Så kan det meget vel skyldes, at der er noget galt. Det samme gør sig gældende, hvis hunden pludselig ikke vil spise og drikke.

Generelt kan store vægtsvingninger og udsving i aktivitetsniveauet være tegn på, at hunden er syg. Men den behøver ikke at være træt og mat. Øget aktivitetsniveau og aggressivitet kan ligeledes være tegn på sygdom.

Sygdom opstår ikke altid fra den ene dag til den anden. Det kan lige så vel ske over tid. I sådanne tilfælde kan det være svært selv at se, om hunden har fået ekstra kilo på sidebenene, eller om den har tabt sig. Derfor er der god grund til altid at holde øje med din hunds vægt, så du har et klart billede at dens sundhedstilstand.

SÅDAN SKAL DU FORHOLDE DIG

Det er altid bedre at kontakte en dyrlæge en gang for meget end en gang for lidt. Mange hundeejere tror, at hvis de bare er tålmodige, går de fysiske symptomer nok over af sig selv. Venter du med at kontakte en dyrlæge, risikerer du dog, at hundens tilstand forværres.

Har du den mindste mistanke om, at der er noget galt, anbefaler vi derfor, at du kontakter os, så vi kan få undersøgt din hund. Jo tidligere hunden behandles, desto bedre er chancerne for, at den kommer sig hurtigt.