Viborgvej 86, 7400 Herning

Vi har åbent til 17:00 i dag

Dyrlægevagtens døgntelefon

53 56 80 58

HVORNÅR MÅ KATTEN KOMME UD EFTER STERILISATION?

Når din kat bliver steriliseret, kan du normalt tage den med hjem samme dag, som operationen har fundet sted. Det betyder dog ikke, at katten må komme ud igen med det samme. I perioden umiddelbart efter operationen skal såret hele, og for at sikre optimale betingelser skal katten have ro og hvile.

VENT 10-12 DAGE

Efter operationen vil din kat være naturligt interesseret i operationssåret og stingene. For at undgå at katten slikker voldsomt i såret, og stingene går op, bør katten have en krave på. En krave er typisk en plastikhætte, som sættes rundt om kattens hals og sørger for, at katten ikke kan komme i nærheden af såret.

Katten bør have kraven på, indtil såret er helet og eventuelle sting fjernet. Det tager normalt mellem 10 og 12 dage. Når katten bærer kraven, må den ikke komme ud. Der er nemlig risiko for, at kraven får katten til at sidde fast i forskellige ting, og således er der risiko for, at den ikke kan komme hjem. Vent derfor med at lukke katten ud, til såret er helet, og den ikke længere bærer krave.

RO SIKRER GOD HELING

Selvom din kat er vant til at tilbringe meget af tiden ude, og du føler, at det er på grænsen til tortur at holde den inde efter sterilisation, er der god grund til at lade være med at lukke den ud.

Efter sterilisation er katten afkræftet, og operationen kan have gjort den stresset og forårsaget en lidt smerter. Katte får da også smertestillende piller med hjem for at holde smerterne på et minimum i dagene efter.

Katten er altså en smule rundt på gulvet, og derfor er det din opgave som katteejer at hjælpe den bedst muligt. Det gør du ved at skabe ro omkring den, så den kan slappe af og finde sig selv igen. Denne ro er også afgørende for, at stingene og såret ikke springer op. Jo mere hvile katten får, desto hurtigere heler såret efter sterilisation altså. Det betyder også, at katten hurtigt kan få lov til at komme ud igen.