Viborgvej 86, 7400 Herning

Lukket - Se åbningstider her

Dyrlægevagtens døgntelefon

53 56 80 58

HVORNÅR SKAL KILLINGER HAVE ORMEKUR?

De mest normale typer orm hos katte er spolorm og bændelorm. Killinger er meget modtagelige over for orm. Det skyldes, at de er så unge, at de endnu ikke er tilstrækkeligt modstandsdygtige.

Derfor er det vigtigt at give killinger ormekur tidligt. Hos Dyrlæge Mikkelsen har vi stor faglig viden om katte og deres sundhed, hvorfor du trygt kan søge råd og vejledning om ormekur os hos.

ORMEKUR GIVER DEN BEDSTE START PÅ LIVET

Orme er yderst generende for katte. Det gælder både killinger, ungkatte og voksne katte. Har din kat orm, vil dens krop nemlig gøre alt, hvad den kan for at komme af med ormene. Det kræver meget energi, og derfor vil den blive afkræftet. Desuden betyder kroppens intensive kamp mod ormene, at størstedelen af energien bruges på at bekæmpe disse. Dermed vil katten være mere modtagelig over for andre sygdomme.

Således kan ormeinfektionen sætte gang i en ond cirkel. Af denne grund kan det ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at give killinger ormekur.

Spolorm kan overføres via modermælken. Det betyder, at mange killinger tidligt bliver smittet med orm. For at undgå dette anbefaler vi, at du giver dine killinger ormekur allerede, når de er 14 dage gamle. Herfra bør du give ormekuren hver anden ugen, indtil de er 10-12 uger gamle.

Vil du sætte bedst muligt ind over for orme? Så kan du med fordel give din drægtige kat ormekur sidst i drægtigheden. Giv desuden ormekure til kattemoren igen, når killingerne er 14 dage gamle.

KUREN FOREBYGGER ANDRE SYGDOMME

Da ormekur som sagt gør, at killingernes kroppe ikke skal bruge al deres energi på at bekæmpe ormeinfektion, gør ormekur samtidig killingerne mere modstandsdygtige over for andre sygdomme. En ormekur er dermed med til at forebygge, at killingerne bliver ramt af alvorlige lidelser. Vil du minimere risikoen for sygdom og ormeinfektion yderligere, bør du altid sørge for rene omgivelser, friske kattebakker og give dine katte den rette omsorg – eksempelvis med vores basale helsepakke til katte.

Men det er ikke kun killingerne, du beskytter, når du giver dem ormekur. Faktisk beskytter du også dig selv. Mennesker kan nemlig blive smittet med kattes spolorm.

Har du spørgsmål til, hvordan du giver dine killinger ormebehandling, er du altid velkommen til at kontakte os.