Viborgvej 86, 7400 Herning

Vi har åbent til 17:00 i dag

Dyrlægevagtens døgntelefon

53 56 80 58

KAN DU AFLÆSE DIT KÆLEDYRS ADFÆRD?

Ville du nogle gange ønske, at dit kæledyr kunne fortælle dig, hvad det gerne ville have, eller hvad det følte? Det ville selvfølgelig være rart, men selvom vores kæledyr ikke kommunikerer ligesom os mennesker, fortæller de os faktisk en hel del gennem deres adfærd og kropssprog. Læs med her, hvor vi hos Dyrlæge Mikkelsen i Herning guider dig til, hvordan du lærer at aflæse dit kæledyrs sprog.

HVAD FORTÆLLER MIN HUND MIG?

Hunde udsender både signaler til mennesker og til andre hunde, og hvis du lærer at forstå dette særlige sprog, vil din omgang med dyret blive betydeligt lettere. Hunden kommunikerer tydeligst med sit kropssprog, og det første man skal lægge mærke til er, om hunden ser anspændt eller afslappet ud.

ØRER

Er din hunds ører fremadrettede, er det et tegn på, at hunden er opmærksom, opstemt, og at hunden er klar og vågen. Bagudrettede ører betyder derimod, at hunden er usikker, muligvis føler angst, og i hvert fald ikke føler sig helt tryg ved situationen.

HALE

At halen logrer frit er det universelle tegn på, at hunden er glad og ønsker at være venner. Er halen trykket ned over bagdelen, betyder det, at hunden er bange.

MUND

Har din hund trukket læberne tilbage, så tænderne blottes, er det et klart tegn på, at man ikke skal nærme sig. Knurrer hunden, er dette en yderligere advarsel. At du kan se hundens tænder, er dog ikke altid et dårligt tegn. Et skævt smil kombineret med en fri logren kan betyde: Lad os være venner.

HVAD FORTÆLLER MIN KAT MIG?

KATTENS KROPSSPROG

En kat der føler sig truet og ønsker at fremstå farlig, vil automatisk prøve at fylde mere ved at skyde ryg og få hårene på sin krop til at rejse sig. Føler katten sig meget truet, vil den modsat gøre sig så lille som muligt og lægge sig fladt ned på gulvet i en underlegen position.

En neutral kats ører står op og signalerer velvære og tilfredshed, dens pupiller er normale, altså hverken udvidede eller ekstra smalle, og dens hale står lige op med en let bøjet spids.

KATTENS LYDE

Udover kattens kropssprog er en af de tydeligste indikatorer på dens humør dens lyde. Spinden er i de fleste tilfælde, men dog ikke i alle, et tegn på en glad og veltilpas kat, hvorimod hvæsen er en tydelig advarsel til både dyr og mennesker. Hvæsen bruges til at advare eller skræmme andre dyr og hvæser din kat, bør du altid lade den være til den er i bedre humør.

HØR MERE OM DIT KÆLEDYRS KOMMUNIKATION

I dette indlæg fik vi kun skrabet overfladen for, hvad det betyder, når din hund eller kat forsøger at kommunikere med dig gennem kropssprog og lyde, men der er meget mere at sige om den sag, og ønsker du mere information, er du derfor altid velkommen til at kontakte vores dyrlægeklinik i Herning, og så vil vi med glæde uddybe emnet for dig.