Viborgvej 86, 7400 Herning

Vi har åbent til 17:00 i dag

Dyrlægevagtens døgntelefon

53 56 80 58

MIN HUND HAR TYND MAVE HVAD GØR JEG?

Har din hund tynd mave, og er du i tvivl om hvorfor? Så læs med her, hvor du får indblik i, hvordan du skal forholde dig, hvis din hund har diarré.

Tynd mave er ofte en ufarlig tilstand, der relaterer sig til hundens diæt, men i nogle tilfælde kan det være et tegn på mere alvorlige lidelser i tyndtarmen, tyktarmen eller bughulen. De milde tilfælde kan ofte behandles med mælkesyrebakterier og skånekost, men hvis din hund har tynd mave gennem længere tid, er det vigtigt at kontakte en dyrlæge, som kan finde den bagvedliggende årsag.

TYND MAVE OG TARMBETÆNDELSE

En af de hyppigste årsager til diarré blandt hunde er tarmbetændelse, som også kan få hunden til at kaste op. Tarmbetændelse kan blandt andet opstå på grund af forskellige former for virus eller parasitter, men der kan også være andre grunde til, at tarmbetændelse opstår. I de mildere tilfælde af betændelsestilstande kan du forsøge dig med at give hunden skånekost. En mere alvorlig betændelse vil typisk give diarré hos hunden over en længere periode.

HAR DIN HUND TYND MAVE OG BLOD I AFFØRINGEN?

Diarré eller tynd mave kan i nogle tilfælde ledsages af blod i afføringen hos din hund. Hvor diarré kan være kortvarigt og ufarligt, er blod i afføring en klar anledning til at kontakte en dyrlæge.

Det er dog vigtigt, at du ikke går i panik, hvis du opdager, at din hund har blod i afføringen. Der kan være mange årsager til dette – og mange af dem er lette at behandle.

Hos Dyrlæge Mikkelsen hjælper vi gerne med at tjekke, hvorfor din hund har tynd mave eller blod i afføringen. Kontakt os i dag og aftal en tid, hvor vi kan undersøge og behandle din hund.