Viborgvej 86, 7400 Herning |

Mit dyr skal bedøves

Den primære årsag, til at bedøve et dyr er, at undgå at dyret oplever unødig smerte eller ubehag i forbindelse med undersøgelser og operationer.

Hos Dyrlæge Mikkelsen er vi meget opmærksomme på sikker og skånsom bedøvelse/narkose.   Under hele bedøvelsen og opvågningen er der en sygeplejerske tilstede som overvåger dit dyr. Derudover har vi udstyr som monitorerer dit dyr, så vi sikrer at dit dyr har normalt blodtryk, puls mm.

Der er altid en risiko ved bedøvelse og narkose. Men i forbindelse med de nye og moderne bedøvelsesmidler er risikoen meget lille. Derudover tilbyder vi altid, at der bliver taget en blodprøve inden dit dyr lægges i narkose. Formålet med dette er at blive opmærksom på forhold, der kan påvirke planlægningen af narkosen.

Blodprøven bliver undersøgt for indhold af røde og hvide blodlegemer, som kan fortælle om der kan være tegn på skjulte infektioner. Derudover undersøges blodprøven for koncentrationen af udvalgte enzymer, som dannes i lever, nyrer og bugspytkirtel. Disse enzymer fortæller om organerne fungerer korrekt.

For at mindske risikoen vil vores dyrlæger også altid undersøge dit dyr inden en bedøvelse og er især opmærksom på dyrets kredsløbs og lungefunktion.

Inden dit dyr skal i bedøvelse skal det være fastende, mindst 6 timer. Det betyder at dit dyr gerne må få aftensmad, men ingen morgenmad og må gerne have vand stående fremme. Grunden til at dyret skal faste er, at det mindsker risikoen for opkastning og fejlsynkning i forbindelse med bedøvelsen.

Efter bedøvelsen vil du ofte opleve at dit dyr er træt og har brug for hvile. Nogle gange kan de også godt have kvalme og dermed nedsat appetit. Trætheden og appetitløsheden er som regel ovre næste dags morgen.

Har spørgsmål eller brug for akut hjælp?

Hvis du har spørgsmål angående dit kæledyrs helbred eller har du brug for akut hjælp kan du kontakte Dyrlæge Mikkelsen telefonisk eller via vores kontaktformular.

Kontakt dyrlægevagten på 53 56 80 58

Som dyrlæge har vi vagtordning i Herning og omegn, så du altid kan få hjælp til dit kæledyrs helbred af en dyrlægevagt

Information


Adresse

Dyrlæge Mikkelsen
Viborgvej 86
7400 Herning

Find vej

  • Gratis parkering foran klinik
  • Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)
  • Find vej med Rejseplanen

Åbningstider

Mandag 08:00 - 17:00
Tirsdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 16:00
Lørdag + Søndag Lukket
×

Menu

Ring til os

Book tid

Skriv til os

Skriv til os


Find os