Viborgvej 86, 7400 Herning

Vi har åbent til 17:00 i dag

Dyrlægevagtens døgntelefon

53 56 80 58

Drægtighed hos hunde

Hvis du går og drømmer om at din hund skal have hvalpe, men ikke helt ved hvad det indebærer, så hjælper vi dig meget gerne.

Først skal du vide, at en hund går drægtig i ca. 63 dage – svarende til 9 uger. En løbetid varer ca. 21 dage og optimalt parringstidspunkt ligger fra dag 9-14 – dog meget afhængig af race og tæve.

Hunden skal være sund og rask

Først handler det om at sikre sig, at din hund er sund og rask. Hos nogle racer betyder det, at røntgenbilleder af fx hofter kan være en god ide, så du er sikker på, at du ikke avler på en hund med dårlige hofter. Til dels er dette arveligt, men til dels kan det også give problemer i drægtigheden, da det kan give smerter.

Derefter handler det om at finde den rigtige hanhund. Hvis man har en tæve, som ikke er blevet parret før, kan det være en god ide at finde en hanhund, som har prøvet det før– så går det ofte lidt nemmere.

Drægtighed optimal ved 8.-9. blødningsdag

Det vil være optimalt at tage den første blodprøve på dag 8-9 efter første blødningsdag. Herefter vil man tage en blodprøve igen dagen efter eller to dage efter – alt efter hvad værdien fortæller os. VI tager som regel også en celleprøve fra skeden og sammenholder dette med blodprøvesvaret.

Disse to ting vil tilsammen give det optimale parringstidspunkt

VIL DU VIDE MERE? kontakt os