Viborgvej 86, 7400 Herning

Lukket - Se åbningstider her

Dyrlægevagtens døgntelefon

53 56 80 58

Viden om

DRÆGTIGHED HOS HUND

Går og drømmer om, at din hund skal have hvalpe? Læs mere om, hvad du skal være opmærksom på før og under parringen

HVORFOR RYSTER MIN HUND?

Har du en hund, der ryster meget? Så er der som udgangspunkt ikke noget at være bekymret for. Hunde kan nemt begynde at ryste, hvis de bliver udsat for voldsomme varmepåvirkninger. Der kan også være en psykologisk årsag til, at din hund ryster

MIN HUND HAR TYND MAVE HVAD GØR JEG?

Har din hund tynd mave, og er du i tvivl om hvorfor? Så læs med her, hvor du får indblik i, hvordan du skal forholde dig, hvis din hund har diarré.

HVORFOR KASTER MIN HUND OP?

Der kan være mange årsager til, at din hund kaster op. Det er ikke usædvanligt, at din hund kaster op enkelte gange, men hvis din hund døjer med regelmæssige opkast, er det vigtigt at kontakte dyrlægen, da det kan være et tegn på en sygdom.

HAR MIN HUND FEBER?

Hundens kropstemperatur skal ligge på mellem 37,5-39,0 grader celsius. Har din hund en temperatur højere end det, har den feber. Forhøjet kropstemperatur er hundekroppens naturlige forsøg på at bekæmpe sygdom – eksempelvis infektion.

HVAD KOSTER AFLIVNING AF EN HUND?

Det er aldrig rart at skulle sig farvel til sin hund. Det er en hård beslutning, men oftest er det for dyrets bedste. Hos Dyrlæge Mikkelsen tager vi kærlig hånd om både dig og dit dyr i forbindelse med aflivning. Vi klarer det med en simpel injektion, så hunden kommer roligt og skånsomt herfra.

HVORNÅR SKAL KILLINGER HAVE ORMEKUR?

De mest normale typer orm hos katte er spolorm og bændelorm. Killinger er meget modtagelige over for orm. Det skyldes, at de er så unge, at de endnu ikke er tilstrækkeligt modstandsdygtige.

HVORNÅR MÅ KATTEN KOMME UD EFTER STERILISATION?

Når din kat bliver steriliseret, kan du normalt tage den med hjem samme dag, som operationen har fundet sted. Det betyder dog ikke, at katten må komme ud igen med det samme. I perioden umiddelbart efter operationen skal såret hele, og for at sikre optimale betingelser skal katten have ro og hvile.

5 TEGN PÅ AT DIN HUND ER SYG

Hunden er kendt for at være menneskets bedste ven. Men på samme måde som mennesker kan blive ramt af sygdom, kan hunde det også.

DAGENE EFTER STERILISATION AF DIN HUND

Hunhunde – eller tæver – kan blive steriliseret. Sterilisation betegner et kirurgisk indgreb, hvor man fjerner tævens livmoder og æggestokke, således at hunden ikke er i stand til at få hvalpe. Det betyder også, at tæven ikke kommer i løbetid.

KAN DU AFLÆSE DIT KÆLEDYRS ADFÆRD?

Ville du nogle gange ønske, at dit kæledyr kunne fortælle dig, hvad det gerne ville have, eller hvad det følte? Det ville selvfølgelig være rart, men selvom vores kæledyr ikke kommunikerer ligesom os mennesker, fortæller de os faktisk en hel del gennem deres adfærd og kropssprog. Læs med her, hvor vi hos Dyrlæge Mikkelsen i Herning guider dig til, hvordan du lærer at aflæse dit kæledyrs sprog.