Viborgvej 86, 7400 Herning |

Flåter, lopper og orm

Flåter, lopper og orm er til stor gene for både dyr og ejere, men er desværre noget de fleste dyr rammes af fra tid til anden. Hos Dyrlæge Mikkelsen forhandler vi et stort sortiment af produkter, der har til formål at forebygge kommende angreb og behandle situationen, hvis uheldet først er ude. Kontakt os i dag for at høre mere om bekæmpelse af flåter, lopper og orm hos bl.a. hunde og katte.

Flåter

Flåter er yderst udbredte i den danske natur og antallet af de små, farlige blodsugere lader desværre til at være stigende. Flåterne lever bedst i tæt vegetation, hvor de sidder klar til at springe på de dyr eller mennesker, der kommer forbi. Når flåten har bidt sig fast, suger den blod, og svulmer gradvist i størrelse. Flåtens bid kan være skyld i kløe og irritation og kan desuden overføre alvorlige sygdomme som fx borreliose og TBE Hjernebetændelse til både mennesker og dyr. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at handle, så snart du bliver opmærksom på en flåt på dit dyr. Flåter skal fjernes korrekt, så man undgår at sprede de farlige bakterier. Er du i tvivl om, hvordan det skal gøres, hjælper vi dig gerne.

Lopper

Ligesom flåter er lopper blodsugende skadedyr. Lopper er ikke lige så farlige som flåter, men er til gengæld utrolig svære at slippe af med, hvis dit kæledyr først har fået dem. Lopper formerer sig med lynets hast, kan hoppe over 30 cm. og er skyld i voldsom kløe og allergiske reaktioner. Lopper kan bl.a. behandles med loppehalsbånd, tabletter eller såkaldte spoton-midler. Vi hjælper dig gerne med at finde den rette løsning til dit dyr.

Orm

Da orm er en indvendig lidelse kan den være sværere at opdage end flåter og lopper. Taber dit dyr sig pludselig, eller opdager du fremmede elementer i dyrets afføring, kan dette være et tegn på orm. Nogle former for orm kan overføres til mennesker, og har du mistanke om orm hos dit dyr, bør du derfor straks kontakte os for hjælp til at komme dem til livs.

Flåter, lopper og orm udgør en stor helbredsmæssig risiko for både dig og dit dyr. Derfor står vi hos Dyrlæge Mikkelsen klar til at behandle, hvis du har mistanke om en af disse tre ting hos dit dyr.

Du kan læse mere om ormekur til katte og hunde her

Har spørgsmål eller brug for akut hjælp?

Hvis du har spørgsmål angående dit kæledyrs helbred eller har du brug for akut hjælp kan du kontakte Dyrlæge Mikkelsen telefonisk eller via vores kontaktformular.

Kontakt dyrlægevagten på 53 56 80 58

Som dyrlæge har vi vagtordning i Herning og omegn, så du altid kan få hjælp til dit kæledyrs helbred af en dyrlægevagt

Information


Adresse

Dyrlæge Mikkelsen
Viborgvej 86
7400 Herning

Find vej

  • Gratis parkering foran klinik
  • Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)
  • Find vej med Rejseplanen

Åbningstider

Mandag 08:00 - 17:00
Tirsdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 16:00
Lørdag + Søndag Lukket
×

Menu

Ring til os

Book tid

Skriv til os

Skriv til os


Find os